/

logo en link naar escop

ESCOP-monografie sint-janskruid (Hypericum) gepubliceerd

De ESCOP-monografie over sint-janskruid (Hypericum perforatum) is nu digitaal beschikbaar. Het European Scientific Cooperative on Phytotherapy (ESCOP) is een internationale organisatie die zich richt op het bevorderen van de wetenschappelijke status van plantaardige geneesmiddelen. ESCOP wil wetenschappelijke consensus verkrijgen over medicinale toepassingen van kruiden.

ESCOP-monografie

Een belangrijke activiteit van ESCOP is het publiceren van monografieën. In deze monografieën worden samenvattingen gegeven uit wetenschappelijke publicaties. De monografieën bespreken de werkzaamheid, dosering, veiligheid en bijwerkingen. Ook geven de monografieën inzicht in werkzame bestanddelen, therapeutische indicaties en contra-indicaties, bijwerkingen en waarschuwingen. Daarnaast wordt aangegeven welke onderzoeken met het kruid bekend zijn.

Exclusief voor NVF-leden

Het inzien van monografieën kost geld: €20,- tot €40,- per monografie. Omdat de NVF als vereniging lid is van ESCOP, kunnen NVF-leden tegen administratiekosten monografieën opvragen. Dat betekent dat ieder NVF-lid maximaal vijf monografieën per jaar kan opvragen tegen een vergoeding van €2,50 per monografie bij het NVF-secretariaat.  Dit geldt voor de digitaal beschikbare monografieën. Deze regeling is alleen bedoeld voor eigen gebruik, dus niet voor bedrijfsmatig gebruik. Kijk hier voor een lijst met beschikbare monografieën.

Sint-janskruid (Hypericum perforatum)

Sint-janskruid is een goed onderzocht fytotherapeuticum dat wordt toegepast bij lichte tot matige depressieve klachten. Eerder berichtten wij al over eenzijdige berichtgeving over sint-janskruid.

De ESCOP-monografie voor sint-janskruid is onlangs gepubliceerd en nu verkrijgbaar via ESCOP. NVF-leden kunnen hem aanvragen via nvf@fyto.nl, of via ons contactformulier.

Sint-janskruid
© IEZ, www.ethnobotany.nl