/

VACATURE: Creatieve DTP-er voor opmaak vakblad

De Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie is op zoek naar een creatieve DTP-er voor de opmaak van het vakblad Nederlands Tijdschrift voor Fytotherapie, een wetenschappelijk vakblad over de toepassing van geneeskrachtige planten(stoffen).

Werkomschrijving

Je werkt nauw samen met de tekstredacteur en hoofdredacteur van het tijdschrift, waarbij de communicatie verloopt via de tekstredacteur. Je werkzaamheden vinden plaats in drie fases. Allereerst verzorg je de grove opmaak (indeling van tekst, beeld, titels etc.) volgens een bestaande huisstijl. Kopij, beeld en advertenties krijg je aangeleverd van de tekstredactie en hoofdredacteur. Hierbij wordt tevens de indeling aangegeven. Vervolgens geeft de redactie feedback op de opmaak (deze feedback ontvang je samengevoegd in één document). In de tweede fase stel je de auteursproef op. Vanaf dit moment kunnen er alleen nog kleine, tekstuele wijzigingen aan je worden doorgegeven. Op basis van de feedback op de auteursproef verzorg je in de derde fase de eindopmaak en maak je het tijdschrift drukklaar.

Je werkt volledig thuis/op afstand en houdt contact met de tekstredacteur en hoofdredacteur via mail en eventueel telefoon.

Eigenschappen

  • Je hebt een achtergrond in typografie, kunt werken met Adobe InDesign en hebt kennis van Paragraph Styles, Character Styles en GREP styles.
  • Je kunt goed omgaan met deadlines en reageert vlot binnen de afgesproken contactmomenten.
  • Je hebt oog voor detail en wilt graag iets moois van het tijdschrift maken.
  • Affiniteit met medische thema’s/biologie is een pre.

Planning en uren

Het Nederlands Tijdschrift voor Fytotherapie verschijnt vier keer per jaar. De opmaak vindt plaats in januari/februari, april/mei, juli/augustus en oktober/november. De tijdsinvestering is ongeveer 13 uur per editie (24-28 pagina’s) verspreid over vier weken.

Vergoeding

De vergoeding bedraagt 675 euro exclusief BTW per editie. De opmaak van de eerste editie wordt gezien als proeftijd. Bij wederzijdse tevredenheid wordt er een ZZP-overeenkomst aangegaan voor een jaar, welke jaarlijks verlengd kan worden.

Contact

Zou jij graag het Nederlands Tijdschrift voor Fytotherapie willen opmaken? Of wil je graag eens een editie van het vakblad bekijken? Neem dan contact op met Cindy de Waard via emailadres redactie@fyto.nl.

Hier vind je meeer informatie over de Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie en het tijdschrift.