NVF-congres

Termijn vroegboekkorting verlengd t/m 11 mei!
Lees meer

 

Inleiding

Kan het leven in Nederland van 1 miljoen vrouwen verbeterd worden? Veel vrouwen durven niet te praten over vrouwenkwalen, die teveel als “het hoort erbij” gezien worden. Goedaardige vrouwenproblemen kosten onze maatschappij veel geld en ook een slecht humeur. Kan dit verbeteren?

Minister Schippers trok 12 miljoen uit voor verbetering van vrouwenzorg, voornamelijk omdat vrouwen anders reageren dan mannen op zowel behandelingen als geneesmiddelen. Er zou dus juist meer aandacht moeten zijn voor typische vrouwenklachten. Nog altijd vinden Nederlandse vrouwen het echter moeilijk om sommige vrouwelijke gezondheidsproblemen zoals menstruatiestoornissen, vleesbomen, vaginale schimmelinfecties, premenstruele syndromen, postnatale stemmingsstoornissen, ongewenst urine- en ontlastingsverlies, vaginisme, verzakkingen en overmatig bloedverlies te bespreken. Zij vinden het te privé, het blijkt nog steeds een taboe en ze schamen zich er voor.

Zo weten bijvoorbeeld weinigen dat circa 30 % van de vrouwen in de vruchtbare leeftijd goedaardige vleesbomen hebben, wat een enorme invloed kan uitoefenen op het dagelijks functioneren. Pijn in de onderbuik, slaapstoornissen, menstruatiepijnen, druk op blaas en darmen, vermoeidheid, stress, stemmingsstoornissen (ook postnataal) en zelfs mantelzorg als intieme stress, het zijn allemaal symptomen die de levenskwaliteit aantasten en ook zorgen voor werkuitval en een slecht humeur. Ook menstruatiepijnen op zich kunnen erg hinderlijk zijn en wat te denken van hevig bloedverlies?

De NVF werd uitgedaagd. Hoeveel praktijkervaring en wetenschappelijk onderzoek is hierover bekend? Zo ontstond dit congres.

Lees meer onder de kop ‘informatie’. 

RESERVEER 20 mei 2017 in uw agenda, schrijf direct in onder de kop ‘inschrijven’ en geniet van de kortingen.

Accreditatie is verleend door KNMP, AVIG, NWP, NVA, NAAV, ZHONG, MBOG, VBAG, BATC, NOAG en NVVM/RM.

 

 

 

 

Vertel hier verder over via:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone