NVF-congres

Op 20 mei organiseerde de NVF het congres ‘Goedaardige vrouwenkwalen, samen lossen we ze op?’. Lees hieronder alles over dit succesvolle congres.

Tijdens de internationale expo medicinale en aromatische planten (MAP-expo) op 29 en 30 maart waren in het Holland Fyto House interessante lezingen vanuit de NVF de beluisteren. Lees hier meer over de MAP-expo.

 

Inleiding

Kan het leven in Nederland van 1 miljoen vrouwen verbeterd worden? Veel vrouwen durven niet te praten over vrouwenkwalen, die teveel als “het hoort erbij” gezien worden. Goedaardige vrouwenproblemen kosten onze maatschappij veel geld en ook een slecht humeur. Kan dit verbeteren?

Minister Schippers trok 12 miljoen uit voor verbetering van vrouwenzorg, voornamelijk omdat vrouwen anders reageren dan mannen op zowel behandelingen als geneesmiddelen. Er zou dus juist meer aandacht moeten zijn voor typische vrouwenklachten. Nog altijd vinden Nederlandse vrouwen het echter moeilijk om sommige vrouwelijke gezondheidsproblemen zoals menstruatiestoornissen, vleesbomen, vaginale schimmelinfecties, premenstruele syndromen, postnatale stemmingsstoornissen, ongewenst urine- en ontlastingsverlies, vaginisme, verzakkingen en overmatig bloedverlies te bespreken. Zij vinden het te privé, het blijkt nog steeds een taboe en ze schamen zich er voor.

Zo weten bijvoorbeeld weinigen dat circa 30 % van de vrouwen in de vruchtbare leeftijd goedaardige vleesbomen hebben, wat een enorme invloed kan uitoefenen op het dagelijks functioneren. Pijn in de onderbuik, slaapstoornissen, menstruatiepijnen, druk op blaas en darmen, vermoeidheid, stress, stemmingsstoornissen (ook postnataal) en zelfs mantelzorg als intieme stress, het zijn allemaal symptomen die de levenskwaliteit aantasten en ook zorgen voor werkuitval en een slecht humeur. Ook menstruatiepijnen op zich kunnen erg hinderlijk zijn en wat te denken van hevig bloedverlies?

De NVF werd uitgedaagd. Hoeveel praktijkervaring en wetenschappelijk onderzoek is hierover bekend? Zo ontstond dit congres.

Lees meer onder de kop ‘informatie’. 

Accreditatie werd verleend door KNMP, AVIG, NWP, NVA, NAAV, ZHONG, MBOG, VBAG, BATC, NOAG en NVVM/RM.

 

 

 

 

Vertel hier verder over via:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email